KAMERALAUKKU

Kamera, oli se sitten pokkari, järkkäri tai paljekamera, on hyvä kuljettaa kuvauksiin tarkoituksen mukaisessa laukussa. Kameralaukku tuo myös turvaa ja suojaa välineille kolhuilta ja muilta elämän iskuilta. Kamerarepun antamaa suojaa osaa myös arvostaa pitkillä vaelluksilla, jolloin reppuun kohdistuu isku jos toinenkin ja taivaan revetessä vuosisadan myrskyyn on vedenpitävyys hyvä valtti.

Omistan myös kamerarepun, mutta halusin jotain tyylikkäämpää hääjuhlia varten. Sillä monesti kameravälineet on suunniteltu käytännön ehdoilla ilman esteettistä silmää, joten en halunnut viedä epäviehättävää reppua toisen ihmisen tärkeään juhlaan. Ajatukseni kiteytyivät kauniiksi laukuksi, joka sai suurta inspiraatiota vanhoista lääkäreiden saranallisista laukuista.

Esteettinen laukku

Laukkuni on tarkoitettu hääkuvaukseen. Lähtökohtana suunnittelussa oli esteettinen näkemys kameralaukusta, joka on tehty käyttötarkoituksen ehdoilla laadukkaista materiaaleista kauniiksi ja pitkäikäiseksi käyttöesineeksi.


Kameralaukku-2-1


Laukkuun valikoitui parhaat materiaalit, joiden käsittelystä minulla on kokemusta ja taitoa, sekä halua tehdä niiden avulla uusi ja ainutlaatuinen käyttöesine. Laukun muoto tulee suunnikkaan muotoisesta puisesta laatikosta, joka on valmistettu Suomalaisesta koivuvanerista. Muita laukkuun käytettyjä materiaaleja ovat denim kangas, nahka, metallisolkia, Italialainen pukukangas ja Lehmusta suoraan Tampereen Hämeenpuistosta.


Kameralaukku-2


Suunnittelemani laukku täyttää kaikki sille asettamani tavoitteet. Se on kaunis, käytännöllinen ja suojaa välineitä kolhuilta. Täyteen lastattuna laukku on painava, eikä sitä ole tarkoitettu pitkille matkoille, vaan lyhyisiin siirtymisiin paikasta toiseen.


Kameralaukku-1


What is in the bag?

Lähtiessäni kuvaamaan häitä otan mukaan kaikki tarvitsemani välineet. Kuvausfilosofiani lähentelee muutakin elämänkatsomustani, “vähemmän on enemmän”, ja jos sitä ei ole, ei sitä tarvitse. Käytän välineistöä jolla on mukava ja hyvä kuvata, se on luotettava ja kannan sitä mielelläni.2 kpl Canon 5D Mark II
35mm f1.4
85mm f1.2
135mm f2
5 kpl akkuja
Kaksi käsisalamaa
Muistikortit : 8gt, 32gt ja 4 kpl 16gt
Muistikorttikotelo neljälle kortille
Käyntikorttikotelo täynnä käntikortteja
Nahkavaljaat kahdelle kameralle
Nahkahihna yhdelle kameralle
Colorchecker passport
Muistiinpanovälineet
Pölypuhallin